Căutarea

Dă articolul mai departe:
Share on facebook
Share on tumblr
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ianuarie 2008

Ajunsă acasă, la Brașov, am început să-mi pun întrebări, voiam să știu de ce eu. Am demarat o sesiune de citit articole pe google care să mă aducă mai aproape de adevăr.  Ce este cancerul? De ce ne îmbolnăvim? Cine este vinovatul? Mai există persoane care trec prin așa ceva? Se moare de cancer?

*O doamnă distinsă din București, vârsta – 40 de ani, după ce a aflat că are cancer de sân, timp de o lună și-a mâncat propria casă în care locuia, oricum nu mai avea nimic de pierdut.

Mergeam la servici, dar nu munceam nimic, îmi petreceam timpul uitându-mă prin monitor la colegul de birou, de care eram îndrăgostită și mă amuzam ca proasta că nici măcar n-am apucat să-i spun că-l iubesc și deja îl părăsesc.

*O doamnă extrem de frumoasă, după ce a fost diagonsticată de cancer, a fost părăsită de iubitul ei. A fugit de frică, cu alta.

Nu eram capabilă să povestesc cuiva despre tragedia în care mă aflam. Parcă nu voiam să primesc milă. Încercam pe cât posibil să mă comport normal. Aveam momente când uitam că am cancer, dar erau scurte și cel mai probabil dormeam.

*O doamnă din Ploiești, după ce a știut că are cancer și-a vândut copiii unor străini fiindcă nu-i ajungeau banii de tratamente.

Norocul meu a fost că puteam să mă bazez pe mama, financiar vorbind, altfel ajungeam să fac chetă pe la birou. Nu știam eu cât costă operațiile și tratamentele dar citisem că sunt scumpe.

*Unei doamne din Sibiu, după operație i s-a umflat mâna de trei ori față de cât o avea înainte de operație.

Da, exact asta îmi lipsea, după ce că toată viața am suferit din cauză că nu-mi găseam pantaloni pe lungime, de acum voi suferi că nu-mi găsesc bluze prin care să-mi intre mâna umflată.

*Unui grup de oameni din Papua Noua Guinee, în timp ce dormeau, li s-a pus o casetă care repeta obsesiv cuvântul cancer. Când s-au trezit, absolut toți aveau cancer.

Căutam surse exterioare care provoacă boala asta, voiam să știu neapărat de ce m-am îmbolnăvit.

Obosită de la atâta informație bulversantă, am închis google-ul și mi-am spus că voi scrie eu propria carte despre cancer, nu credeam pe atunci că acest lucru chiar se va întâmpla, dar ideea mă liniștea.

M-am decis să aștept operația care se anunța pe 29 februarie 2008 și voi vedea apoi ce mai fac.